Νέα διεθνής πιστοποίηση στο Digital Marketing από την PEOPLECERT

10 Μαΐου 2017

Αθήνα, Ελλάδα

Η PEOPLECERT φέρνει στην ελληνική αγορά  τη νέα διεθνή πιστοποίηση του ECDL για το Digital Marketing. Η νέα ενότητα πιστοποιεί βασικές δεξιότητες στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ, και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δέσμευσης του ιδρύματος ECDL προς το “Digital Skills and Jobs Coalition” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στόχος του οποίου είναι η άνοδος του επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων για την αύξηση της απασχολησιμότητας και τη μείωση του χάσματος των δεξιοτήτων στην Ευρώπη.

Η ενότητα καλύπτει βασικά θέματα ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως η τοποθέτηση και παρουσία επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, προώθηση μιας επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και η χρήση ψηφιακών εργαλείων διαφήμισης και προώθησης. Δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη για νέες ψηφιακές δεξιότητες, που εν μέρει οφείλεται στην αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, και στο ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για να κάνουν τις αγορές τους και να επικοινωνήσουν.

Η πιστοποίηση αυτή απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών, εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις, φοιτητών, καθώς και επαγγελματιών επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Όπως όλα τα πιστοποιητικά ECDL, η πιστοποίηση του Digital Marketing αναπτύχθηκε σύμφωνα με πολύ υψηλά κριτήρια, με την καθοδήγηση επαγγελματιών και ειδικών του ψηφιακού μάρκετινγκ από όλο τον κόσμο. Πιστοποιεί τις δεξιότητες των υποψηφίων σύμφωνα με ένα ενημερωμένο,  ολοκληρωμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο.

Ο Damien O’Sullivan, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος ECDL, δήλωσε, «Η χρήση της τεχνολογίας σε κάθε έκφανση της εργασιακής μας καθημερινότητας σημαίνει ότι η επιτυχία ενός οργανισμού εξαρτάται από το επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων των υπαλλήλων του. Η αποτελεσματική χρήση ψηφιακών εργαλείων θα βοηθήσει κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιτύχουν τους στόχους τους και να επωφεληθούν από την ψηφιακή οικονομία. Η πιστοποίηση Digital Marketing παρέχει βασικές δεξιότητες που αφορούν κυρίως επαγγέλματα πωλήσεων, μάρκετινγκ, δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας.»

Ο Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PEOPLECERT, επισήμανε: «Η πιστοποίηση Digital Marketing έρχεται στην ελληνική αγορά σε μια καίρια στιγμή. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται προς το ηλεκτρονικό εμπόριο για τη διεύρυνση του πελατολογίου τους, ή ανοίγουν ορίζοντες προς αγορές του εξωτερικού. Είναι απαραίτητο για μια επιχείρηση να μπορεί να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.»

Σχετικά με την PEOPLECERT

Η PEOPLECERT είναι ο φορέας πιστοποίησης ECDL στην Ελλάδα. Είναι ένας κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης προσώπων με παγκόσμια παρουσία και πρωτοπόρα τεχνολογία. Σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς, αναπτύσσει κορυφαία προϊόντα αξιολόγησης δεξιοτήτων και διενεργεί εξετάσεις πιστοποίησης σε 160 χώρες και 25 γλώσσες. Χάρη στη βραβευμένη τεχνολογία διενέργειας εξετάσεων που έχει αναπτύξει, δίνει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

www.peoplecert.org

Σχετικά με το ECDL

Το Ίδρυμα ECDL είναι ένας διεθνής οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει στόχο την άνοδο του επιπέδου των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εργασία, την εκπαίδευση και την κοινωνία. Προσφέρει προγράμματα πιστοποίησης σε περισσότερες από 100 χώρες τα οποία δίνουν την δυνατότητα σε υποψήφιους και οργανισμούς να αξιολογήσουν, να χτίσουν και να πιστοποιήσουν την επάρκειά τους στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εργαλείων σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ECDL, γνωστό ως ICDL διεθνώς.

Με την υποστήριξη ειδικών από εθνικές ενώσεις υπολογιστών και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσει τα στάνταρ τα οποία καθορίζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας  Για την υλοποίηση των προγραμμάτων του συνεργάζεται με φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, τοπικές και περιφερειακές αρχές, κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς ανάπτυξης καθώς και με εργοδότες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλους τους τομείς.

Η ποιότητα και η φήμη του ICDL χτίστηκαν στα σχεδόν είκοσι χρόνια εμπειρίας που έχει στην υλοποίηση προγραμμάτων πιστοποίησης σε περισσότερους από 14 εκατομμύρια ανθρώπους, σε περισσότερες από 40 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια τεστ κάθε χρόνο. Η επιτυχία του διατηρείται χάρη στην δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων πιστοποίησης, στην δέσμευσή του σε αυστηρές μεθοδολογίες σχεδιασμού των τεστ, και στη συνεχή συμμόρφωση σε αυστηρά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας.

www.ecdl.org