Συνέδριο για τη Διαχείριση Υπηρεσιών Πληροφορικής (IT Service Management)

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2015

To μοναδικό ολοκληρωμένο Συνέδριο για τη Διαχείριση Υπηρεσιών Πληροφορικής (IT Service Management) στην Ελλάδα, πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο Μaroussi Plaza .

Ειδικότερα, το 7th South East Europe ITSM conference, που διοργανώνεται από τον επίσημο οργανισμό  itSMF Hellas και την Boussias Communications, με Χρυσό Χορηγό τον όμιλο PEOPLECERT   στοχεύει να αναδείξει τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής εν μέσω απαιτητικών οικονομικών συνθηκών.

Ο Πρόεδρος  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) και Διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PEOPLECERT, κ. Βύρων Νικολαΐδης, ως βασικός ομιλητής, θα αναλύσει τη χρυσή ευκαιρία που αποτελεί το ITSM για την Ελλάδα.

Ο κ. Β. Νικολαϊδης θα παρουσιάσει τα οφέλη και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγει στις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας, το ITIL®, η διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση για επαγγελματίες Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής. Ενα πιστοποιητικό απαραίτητο για κάποιον που ασχολείται ή επιθυμεί ν ασχοληθεί με υπηρεσίες πληροφορικής.  

Αναλυτικά, το ITIL είναι ένα δημοφιλές πρότυπο στο χώρο του ΙΤ Service Management και οι πιστοποιήσεις του αφορούν στο ευρύ κοινό των επαγγελματιών IT Directors, IT Managers, IT Specialists και Specialists.

Προσφέρει συστηματική και επιστημονική μεθοδολογία για τη διαχείριση του ΙΤ, με βάση ένα ενιαίο σύνολο άριστων πρακτικών, που έχουν υιοθετηθεί από κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, πολλούς οργανισμούς, τράπεζες και επιχειρήσεις.

Με την υιοθέτηση του ITIL και την πιστοποίηση των στελεχών τους, οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη, όπως: μείωση του κόστους λειτουργίας, βελτίωση των διαδικασιών και υπηρεσιών ΙΤ, βελτίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών και αύξηση της παραγωγικότητας στο ΙΤ.