Συμφωνία του Ομίλου PEOPLECERT με την Pearson VUE για τη διάθεση των πιστοποιήσεων ITIL σε όλο τον κόσμο

Στα 8.850 Εξεταστικά Κέντρα σε όλο τον κόσμο φθάνει πλέον ο αριθμός των Συνεργατών του Ομίλου PEOPLECERT, μετά τη συμφωνία του με την Pearson VUE

Ο Όμιλος PEOPLECERT υπέγραψε συμφωνία με την Pearson VUE για τη διάθεση των πιστοποιήσεων ITIL σε 165 χώρες σε όλο τον κόσμο, μέσω των Εξουσιοδοτημένων Εξεταστικών Κέντρων της Pearson VUE.

Η Pearson VUE (www.pearsonvue.com) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλο τον κόσμο, μέσω του εκτεταμένου δικτύου εξεταστικών κέντρων σε 165 χώρες. Η Pearson VUE είναι μια δραστηριότητα του ομίλου Pearson (NYSE: PSO; LSE: PSON), ενός πολυεθνικού ομίλου στον οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται ο Όμιλος Financial Times, η εκδοτική Pearson και ο όμιλος Penguin.

Μετά την ανάληψη της διενέργειας των εξετάσεων για τα πιστοποιητικά ITIL σε όλο τον κόσμο, η συνεργασία με την Pearson VUE, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα του Ομίλου PEOPLECERT (πρώην Όμιλος ECDL Ελλάς) στην προσπάθειά του για δυναμική παρουσία σε διεθνές επίπεδο.

«Μετά από τη συμφωνία μας με το APM Group και την αναγνώρισή μας ως Accredited ITIL® Examination Institute αναζητούσαμε ένα δίκτυο με παγκόσμια παρουσία για τη διάθεση των πιστοποιήσεών μας σε χώρες όπου δεν έχουμε θυγατρική», είπε ο κ. Βύρων ΝΙκολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PEOPLECERT. «Η Pearson VUE, ως κορυφαίος οργανισμός στις εξετάσεις πιστοποίησης και με πολυετή εμπειρία στις επαγγελματικές πιστοποιήσεις είναι ο ιδανικός συνεργάτης για την ανάπτυξη και διάδοση των πιστοποιήσεών μας σε όλο τον κόσμο. Σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο, αυτή η συνεργασία, διευρύνει τον αριθμό των συνεργαζόμενων εξεταστικών κέντρων σε 8.850 και μας επιτρέπει να διεκδικούμε με αξιώσεις σημαντικό μερίδιο στην αγορά των πιστοποιήσεων ITIL, η οποία έχει ετήσιο τζίρο 60.000.000 το χρόνο. Διατηρούμε πλέον τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουμε διψήφιο ποσοστό μεριδίου αγοράς από την πρώτη χρονιά».


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

Ο Όμιλος
PEOPLECERT αποτελεί τη μετεξέλιξη του Ομίλου ECDL Ελλάς και εκπροσωπεί τους δύο μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης στον κόσμο: το Ίδρυμα ECDL και τον Οργανισμό City & Guilds, ενώ αποτελεί ITIL Examination Institute. Ο Όμιλος διαθέτει προγράμματα πιστοποίησης σε 6 διαφορετικούς τομείς: Start, IT, Languages, Business, Technical και Vocational. Με κορυφαία θέση διεθνώς, ως Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, διατηρεί θυγατρικές σε 3 χώρες (Κίνα, Τουρκία, Πορτογαλία), αναπτύσσει δραστηριότητα στην Αλβανία και μέσα στο 2010 θα λειτουργήσει θυγατρική στη Βραζιλία και στην ΠΓΔΜ. Ο Όμιλος PEOPLECERT προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μέσω 8.850 πιστοποιημένων εξεταστικών κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ διασφαλίζει την ποιότητα της επιχειρηματικής λειτουργίας – για την οποία έχει λάβει τη Διάκριση «Committed to Excellence» από τον Οργανισμό EFQM - με πρότυπα όπως το ISO 9001, το ISO 10002, το ISO 14001 και το ISO 27001. Η δραστηριότητα του προγράμματος ECDL έχει διαπιστευθεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17024.