Η ECDL Ελλάς στην απονομή του 13ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού "Λυσίας 2009"

Ενημέρωση Τύπου

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2009 - H ECDL Ελλάς, συνδιοργανωτής του 13ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet, «Λυσίας 2009», συμμετείχε στην τελετή απονομής των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν. Η βράβευση των μαθητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, στο πολιτιστικό κέντρο Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων - υπό την αιγίδα του οποίου τελεί ο διαγωνισμός - και με τη συμμετοχή όλων των συνδιοργανωτών (Εκπαιδευτήρια Δούκα, ΟΤΕ, Microsoft, InfoQuest, ECDL).

Για τον 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό η συμμετοχή των μαθητών από όλη την Ελλάδα, τη Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό (απόδημος Ελληνισμός) ήταν εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να ενισχυθεί σημαντικά το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ για την ανέγερση του Α΄ Παιδιατρικού Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι και τη φετινή χρονιά ο Διαγωνισμός είχε χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, καθώς οι συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού με το σύνθημα «Παίζω και Βοηθάω» προσέφεραν, για κάθε συμμετοχή, ένα ποσό στον Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

"Στην ECDL Ελλάς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που στρέφεται προς τη νέα γενιά, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της χρήσης νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου στις σύγχρονες μορφές εκπαίδευσης των μαθητών όλων των ηλικιών. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ενεργά κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας, αλλά και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο", δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου εταιρειών ECDL Ελλάς.