Ο Όμιλος PEOPLECERT αναλαμβάνει τη διενέργεια των εξετάσεων ITIL® σε όλο τον κόσμο


Σημαντικό μερίδιο στο χώρο της διενέργειας των εξετάσεων ITIL που αποτελεί μια αγορά 60.000.000 ευρώ το χρόνο διεκδικεί ο Όμιλος PEOPLECERT (ECDL και City & Guilds), κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη των διεθνών του δραστηριοτήτων.Ο Όμιλος
PEOPLECERT (πρώην Όμιλος ECDL Ελλάς) συνεχίζει να αναπτύσσει δυναμικά την παρουσία του σε διεθνές επίπεδο και σε αυτό το πλαίσιο ανέλαβε τη διενέργεια των εξετάσεων για τα πιστοποιητικά ITIL σε όλο τον κόσμο.

Το ITIL αποτελεί το πιο αποδεκτό και δημοφιλές πρότυπο στο χώρο του ΙΤ Service Management και οι πιστοποιήσεις ITIL αφορούν στο ευρύ κοινό των επαγγελματιών IT Directors, IT Managers, IT Specialists και Specialists στο χώρο του IT Service Management. Το ITIL προσφέρει μια συστηματική και επιστημονική προσέγγιση για τη διαχείριση του IT με βάση ένα ενιαίο σύνολο Άριστων Πρακτικών, γι’ αυτό και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο επενδύουν σημαντικά. Με την υιοθέτηση του ITIL και την πιστοποίηση των στελεχών οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη, όπως: μείωση του κόστους λειτουργίας, βελτίωση των διαδικασιών και υπηρεσιών IT, βελτίωση στην εξυπηρέτηση των πελατών και αύξηση παραγωγικότητας στο ΙΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του APM Group (High Wycombe, Buckinghamshire, UK), που αποτελεί τον επίσημο Φορέα Έγκρισης των Πιστοποιήσεων ITIL, ο Όμιλος PEOPLECERT αποτελεί το νέο ITIL® Examination Institute. Όπως δήλωσε ο κύριος Richard Pharro, CEO του APM Group, «Καλωσορίζουμε την PEOPLECERT στους λίγους και κορυφαίους οργανισμούς που έχουν αξιολογηθεί και αναγνωρίζονται ως Accredited ITIL® Examination Institute.

Είμαι βέβαιος, πως οι Υποψήφιοι και τα Εξεταστικά Κέντρα της
PEOPLECERT σε όλο τον κόσμο θα απολαύσουν υπηρεσίες εξαιρετικής ποιότητας, βεβαιότητα που την αντλώ από την επιτυχία με την οποία  ανταποκρίθηκε η PEOPLECERT στην ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία πιστοποίησης ως ITIL® Examination Institute.»

Ως ITIL® Examination Institute ο Όμιλος PEOPLECERT, θα διενεργεί εξετάσεις, θα πιστοποιεί Εξεταστικά Κέντρα και θα αναπτύσσει δίκτυο Κέντρων σε όλο τον κόσμο, διεκδικώντας μερίδιο σε μια αγορά που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, «Στόχος του Ομίλου είναι η διεκδίκηση μεριδίου από την πρώτη κιόλας χρονιά και εκτιμούμε ότι, με βάση τη δυναμική μας πολύ σύντομα θα έχουμε φθάσε το μερίδιο μας σε διψήφιο ποσοστό. Οι πολυετείς επενδύσεις μας σε προγράμματα Πιστοποίησης με παγκόσμιο κύρος, όπως το ECDL και το City & Guilds και η δέσμευσή μας στην Ποιότητα και στην Αξιοπιστία είναι χαρακτηριστικά του Ομίλου μας που αναγνωρίζονται διεθνώς και μας επιτρέπουν να επιτυγχάνουμε συνεργασίες όπως, αυτή με το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας και σήμερα με τις Πιστοποιήσεις ITIL. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο των συνεργατών μας θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τη δραστηριότητά μας, να διευρύνουμε την παρουσία μας σε όλο τον κόσμο και να ενισχύσουμε σημαντικά τον κύκλο εργασιών μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιστοποιήσεις ITIL επισκεφθείτε το www.peoplecert.org.