Στελέχη από την ECDL Πορτογαλίας επισκέπτονται την Ελλάδα

Αθήνα, 20 Μαΐου 2008

Πενταμελής ομάδα στελεχών από την ECDL Πορτογαλίας μαζί με εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτήρια πληροφορικής της χώρας επισκέφτηκαν πρόσφατα την ECDL Ελλάς, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων για την Αγορά Εργασίας και την πιστοποίηση γνώσεων πληροφορικής στις δύο χώρες. Η ECDL Πορτογαλίας, μία από τις θυγατρικές του Ομίλου Εταιρειών ECDL Ελλάς στο εξωτερικό, θα ακολουθήσει τον επιτυχημένο τρόπο λειτουργίας της ECDL Ελλάς η οποία κατέχει την 3η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, εκπρόσωποι της ECDL Ελλάς ξενάγησαν την ομάδα της Πορτογαλίας σε επιλεγμένα κέντρα ECDL στην Αθήνα, όπως το «Hellenic Business School» και η «Alpha Πληροφορική Εκπαίδευση», και συζήτησαν μαζί τους την αυξανόμενη τάση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα για στελέχη και υπαλλήλους γραφείου με πιστοποιημένη γνώση υπολογιστών σε προχωρημένο επίπεδο (Πανελλήνια έρευνα «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας ALBA Graduate Business School.

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισαν όλοι οι εκπρόσωποι από την Πορτογαλία πρωτίστως για την καλή οργάνωση των σχολών πληροφορικής στην Ελλάδα και την υλικοτεχνική υποδομή τους. Κατά την άποψη των ίδιων, η Ελλάδα πρωτοπορεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο των πιστοποιημένων δεξιοτήτων υπολογιστών, καθώς παρουσιάζει ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης με 1.250 πιστοποιημένα κέντρα ECDL σε κάθε πόλη της Ελλάδας και πάνω από 390.000 πιστοποιούμενους, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 3,5% του πληθυσμού της χώρας.