Το Ίδρυμα ECDL και η ECDL Portugal, θυγατρική του Ομίλου PEOPLECERT βραβεύουν το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Πορτογαλίας

Η Δρ. Maria Manuel Mira Godinho, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Πορτογαλίας παρέλαβε ειδικό βραβείο από το Ίδρυμα ECDL και την ECDL Portugal, ως αναγνώριση για την 10ετή προσπάθεια προώθησης της πιστοποίησης των δεξιοτήτων στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα στελέχη του Υπουργείου.

Το βραβείο παρέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ιδρύματος ECDL κ. Damien O'Sullivan, ο οποίος βρέθηκε στην Πορτογαλία αποκλειστικά για την τελετή του εορτασμού της 10ης επετείου από την υπογραφή της συνεργασίας των δύο φορέων και υπογράμμισε το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια για την εφαρμογή της πιστοποίησης ECDL αποτελεί ένα διεθνές παράδειγμα καλής πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση και ότι αυτό το Υπουργείο διατηρεί την πρωτιά στην αναγνώριση της σημασίας της πιστοποίησης των δεξιοτήτων στις ΤΠΕ.

Κατά την αποδοχή του βραβείου, η Γενική Γραμματέας Δρ. Maria Manuel Godinho τόνισε τη σημασία της πιστοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τους υπαλλήλους του υπουργείου, σχέδιο στο οποίο συμμετείχαν περίπου 1.600 άτομα ενώ ο αριθμός των εξετάσεων ξεπέρασε τις 15.000 και επισήμανε ακόμη, ότι δεσμεύεται πλήρως για τη συνέχεια της διαδικασίας πιστοποίησης ECDL στο Υπουργείο.

Στην ομιλία του, ο Damien O'Sullivan, CEO του Ιδρύματος ECDL, είπε ότι «το ECDL είναι μια αληθινή ευρωπαϊκή επιτυχία γιατί στηρίζεται σε σχέσεις, όπως αυτή», επισημαίνοντας πως η αρχική ιδέα του προτύπου ECDL αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το Ίδρυμα ECDL αναγνωρίζεται ευρέως μέσα από τις διαρκείς προσπάθειες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων, την αύξηση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Ο κ. O'Sullivan υπογράμμισε επίσης τη δέσμευση του Ιδρύματος ECDL στους στόχους της Στρατηγικής 2020, καθώς οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν το κλειδί για την οικοδόμηση μιας συνεκτικής κοινωνίας της πληροφορίας και μια καινοτόμου οικονομίας. Σημείωσε τέλος ότι «Το Ίδρυμα ECDL συμπορεύεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εφαρμογή μακροπρόθεσμης στρατηγικής και πρωτοβουλιών για την ψηφιακή μόρφωση και τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και να τα εντάξουν στην εθνική πολιτική ως μέσο για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.»

Η Paula Colaço Gomes, Διευθύντρια της ECDL Portugal δήλωσε ότι «σε αυτό το έργο αναδείχθηκε το στρατηγικό όραμα και η πρωτοποριακή σκέψη του Υπουργείου σε συνδυασμό με την πραγματικότητα των τεχνολογικών προκλήσεων και της απασχολησιμότητας των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PEOPLECERT, θυγατρική του οποίου είναι η ECDL Portugal τόνισε τη σπουδαιότητα παρόμοιων πρωτοβουλιών, όπου η Πολιτεία προωθεί την ισότιμη πρόσβαση όλων στην Κοινωνία της Γνώσης και στις νέες τεχνολογίες και επανέλαβε τη δέσμευση του Ομίλου να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται.