City & Guilds: Ο μεγαλύτερος φορέας επαγγελματικών πιστοποιήσεων τώρα και στην Ελλάδα

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2007

Ο Όμιλος Εταιρειών ECDL Ελλάς παρουσίασε σήμερα στο Ξενοδοχείο Grande Bretagne τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις του Βρετανικού Οργανισμού City & Guilds, του μεγαλύτερου φορέα πιστοποίησης στον κόσμο, οι οποίες θα διατίθενται στην Ελληνική αγορά από τη νέα εταιρεία του ομίλου, την Peoplecert A.E.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υψηλόβαθμα στελέχη από το Βρετανικό οργανισμό και τον όμιλο ECDL Ελλάς ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα 500 προγράμματα πιστοποίησης που παρέχει η City & Guilds, σε 26 διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς, σε 100 χώρες και σε πάνω από 1.800.000 υποψηφίους κάθε χρόνο. Η παρουσίαση του φάσματος υπηρεσιών και λειτουργίας του City & Guilds, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Ελληνική αγορά με κεντρικό μήνυμα «Ένας κόσμος σε κίνηση».

Τα πιστοποιητικά City & Guilds καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και επαγγελματικών πιστοποιήσεων από ανθοπώλες και κομμωτές έως πωλητές, υπαλλήλους γραφείου και τεχνικούς τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα θα διατεθούν άμεσα τα πιστοποιητικά City & Guilds για τις γνώσεις της Αγγλικής γλώσσας, αφού έχουν ήδη αναγνωριστεί από το Α.Σ.Ε.Π., σε όλα τα επίπεδα που απαιτούνται από το Δημόσιο (Άριστη, Πολύ καλή, Καλή και Μέτρια γνώση) και γίνονται δεκτά στις προκηρύξεις φορέων του δημοσίου.

Τα πιστοποιητικά αγγλικής γλώσσας City & Guilds απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες αλλά και σε άτομα που επιζητούν την πιστοποίηση σε εξειδικευμένα αγγλικά και Business English. Είναι διαθέσιμα σε 6 επίπεδα όπως αυτά προβλέπονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Common European Framework) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επίπεδο CEF Τίτλος CEF Τίτλος City & Guilds
C2 Mastery Mastery
C1 Effective Operational Proficiency Expert
B2 Vantage Communicator
B1 Threshold Achiever
A2 Way Stage Access
A1 Breakthrough Preliminary

Τα επόμενα προγράμματα επαγγελματικών πιστοποιήσεων City & Guilds για την ελληνική αγορά που θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2008 είναι: Business Studies, Office Procedures, Typewriting, Sales & Marketing, International Tourism, Food & Beverage Service, Reception Operations & Services, Retailing. Στόχος του ελληνικού φορέα πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, Peoplecert, είναι να διαθέσει άμεσα και στην Ελλάδα το σύνολο των 500 πιστοποιήσεων του οργανισμού City & Guilds.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Dick Winterton, Managing Director of Awards της City & Guilds, δήλωσε ότι «Η Peoplecert είναι ο πρώτος φορέας παγκοσμίως στον οποίο έχουμε δώσει το δικαίωμα να δραστηριοποιείται χρησιμοποιώντας το όνομα City & Guilds. Ωστόσο, αυτό σημαίνει πολύ περισσότερα από το δικαίωμα διανομής των προϊόντων και υπηρεσιών μας. Ένα όνομα που αναγνωρίζεται ανάμεσα σε 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταφέρει εμπειρία μεγαλύτερη των 130 ετών σε δεξιότητες και εκπαίδευση. Πιστοποιεί περισσότερους από 1.800.000 ανθρώπους κάθε χρόνο – από μάγειρες στην Αυστραλία μέχρι μηχανικούς στη Ζάμπια - και στο εξής, ελπίζουμε, και Έλληνες που θέλουν να μάθουν αγγλικά με τον καλύτερο φορέα πιστοποίησης. Έχουμε δουλέψει στενά με την Peoplecert για τρία ολόκληρα χρόνια προκειμένου να σιγουρευτούμε ότι αυτή η εταιρεία διαθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους, τις υποδομές και την εμπειρία για να τοποθετήσει το όνομα City & Guilds στην καρδιά της εκπαίδευσης και πιστοποίησης στην Ελλάδα. Σήμερα, γιορτάζουμε το γεγονός ότι η Peoplecert απέδειξε ότι διαθέτει το «πιστοποιητικό» να το κάνει. Συγχαρητήρια!»

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών ECDL Ελλάς, ο οποίος έχει αναλάβει τη αποκλειστική Διαχείριση των πιστοποιήσεων City & Guilds στην Ελλάδα, δήλωσε ότι «Πιστεύω ότι μία νέα εποχή χαράζει στον τομέα των επαγγελματικών πιστοποιήσεων στη χώρα μας. Κινούμαστε προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της επαγγελματικής κατάρτισης, στο πλαίσιο της οποίας θα καθορίζεται πλέον με σαφήνεια το περίγραμμα κάθε επαγγέλματος το οποίο θα περιλαμβάνει τον ορισμό του, την ανάλυση του επαγγέλματος ή της ειδικότητας, τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται ο εργαζόμενος και κυρίως την αξιόπιστη διαδικασία απόκτησης αυτών των επαγγελματικών προσόντων. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που ο οργανισμός City & Guilds, κορυφαίος φορέας πιστοποίησης, με ιστορία 130 ετών και 900 πιστοποιήσεις, εμπιστεύεται την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το μοντέλο λειτουργίας μας. Αδιάσειστη απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι μας επιτρέπει να είμαστε η πρώτη και η μόνη χώρα στον κόσμο, στην οποία τα προγράμματα πιστοποίησης City & Guilds θα μεταφραστούν στην τοπική γλώσσα».

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

City & Guilds

Ο οργανισμός City & Guilds αποτελεί τον κορυφαίο φορέα στην επαγγελματική εκπαίδευση και πιστοποίηση στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Δραστηριοποιείται τα τελευταία 130 χρόνια στη Βρετανία και αποτελεί τον ηγετικό φορέα πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού παρέχοντας πιστοποιητικά που συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας. Πάνω από 20.000.000 άνθρωποι έχουν πιστοποιητικά City & Guilds στη Βρετανία ενώ ο οργανισμός απονέμει πιστοποιητικά σε πάνω από 1.800.000 εκπαιδευόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο οργανισμός City & Guilds δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες Ηγεσίας και Διοίκησης μέσω του Institute of Leadership and Management, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα παροχής πιστοποιητικών Διοίκησης (Management) στην Ευρώπη.

Ο οργανισμός City & Guilds προσφέρει ευημερία μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων για άτομα, επιχειρήσεις και κράτη, εντός και εκτός της αγοράς εργασίας.

ECDL Ελλάς

Ο Όμιλος Εταιρειών ECDL Ελλάς έχει επεκταθεί και δραστηριοποιείται μέσα από θυγατρικές στην Κίνα, στην Πορτογαλία και στην Τουρκία ενώ μέσα στο 2008 θα δραστηριοποιηθεί στην Αλβανία, στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και στη Βραζιλία. Η αμιγώς ελληνική τεχνογνωσία έχει «μεταφυτευτεί» στις παραπάνω χώρες για να καλύψει τις ανάγκες των τοπικών αγορών πιστοποίησης.

Ο Όμιλος ECDL Ελλάς αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό διαπιστευμένο «Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων» στην Ελλάδα στον τομέα «της πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής και δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ» από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2003.

Με δέσμευση στην ποιότητα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία και η αμεροληψία των παρεχόμενων υπηρεσιών πιστοποίησης, η ECDL έχει πιστοποιηθεί επίσης ως προς το ISO 9001:2000 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, το ISO 10002:2004 για το Σύστημα Διαχείρισης Παραπόνων, το ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και το SA 8000 για το Σύστημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.