Ημερίδες ECDL και City & Guilds 2008: Νέες ευκαιρίες στον χώρο της Πιστοποίησης Προσώπων

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2008

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Ημερίδες 2008 που πραγματοποίησε ο Όμιλος Εταιρειών ECDL Ελλάς σε 6 πόλεις της Ελλάδας και στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 700 συνεργάτες από όλη την Ελλάδα.

Οι Ημερίδες 2008, ένα καλοκαιρινό Roadshow, πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα και στην Αθήνα, με στόχο να ενημερωθούν οι συνεργάτες της ECDL για τις εξελίξεις στο χώρο της πιστοποίησης και τα νέα Προγράμματα ECDL. Παράλληλα έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τα Προγράμματα του Οργανισμού City & Guilds και ειδικότερα για την πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και καθηγητές Aγγλικών.

Ο κύριος Α. Βύρων Νικολαΐδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eταιρειών ECDL Ελλάς μίλησε για την ταχύτητα που συντελούνται οι αλλαγές στο σημερινό κόσμο και επεσήμανε ότι το 2012 είναι η επόμενη μέρα, αναφερόμενος στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην επόμενη 4ετία για το χώρο της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης. «Η εκπαίδευση», σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη «αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο κατά την περίοδο κρίσεων. Τότε οι άνθρωποι επενδύουν στη γνώση και στη δια βίου μάθηση για να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες αλλαγές του περιβάλλοντος και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον επαγγελματικό χώρο. Με βάση αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, το «πολυεκπαιδευτήριο» είναι το μέλλον και στηρίζει την ανάπτυξή του σε 3 άξονες λειτουργίας: Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στην Πληροφορική, στην Αγγλική γλώσσα και στις επαγγελματικές δεξιότητες».

«Η ECDL Ελλάς επενδύοντας έγκαιρα στην Ποιότητα, στην Τεχνολογία, σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και μια ολοκληρωμένη σειρά Προγραμμάτων Πιστοποίησης που καλύπτουν κάθε ανάγκη είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για το μέλλον. Τα 510 προγράμματα ECDL και City & Guilds αποτελούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ανοίγουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τα πολυεκπαιδευτήρια που συνεργάζονται με τον όμιλο μας», ανέφερε στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της ECDL Ελλάς, κύριος Κωνσταντίνος Κεσεντές. «Για την ECDL Ελλάς, η προσήλωση στην Ποιότητα αποτελεί δέσμευση», τόνισε ο κύριος Κεσεντές. «Οι πιστοποιήσεις ποιότητας της ECDL Ελλάς, επιβεβαιώνουν τη σημασία που έχει η ποιότητα στις επιχειρηματικές πρακτικές, στις διαδικασίες και στις υπηρεσίες του φορέα μας, γι’ αυτό και επενδύουμε συστηματικά και έχουμε πιστοποιηθεί από τον οργανισμό Lloyd’s Register σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001, SA 8000. Στο ίδιο πλαίσιο, η ECDL Ελλάς είναι ο μόνος Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού που έχει διαπιστευθεί από το Ε.ΣΥ.Δ. (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης), σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17024».

Στις Ημερίδες 2008 του ομίλου εταιρειών ECDL Ελλάς, παρουσιάστηκαν με εντυπωσιακό τρόπο τα περισσότερα από 100 προγράμματα πιστοποίησης ECDL και City & Guilds που είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά και καλύπτουν ολοκληρωμένα όλες τις ηλικιακές ομάδες: από τα παιδιά Δημοτικού με το for Kids, τους νέους και τους ενήλικες με το ECDL Core και το ECDL Expert έως τους επαγγελματίες της πληροφορικής με το ECDL IT Administrator και από τα Αγγλικά για παιδιά Δημοτικού έως τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις του οργανισμού City & Guilds για Security Guards, Spectators Safety, Retail, Barista, Butler και άλλα.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

Όμιλος Εταιρειών ECDL Ελλάς
Ο όμιλος εταιρειών ECDL Ελλάς, κατέχει κορυφαία θέση ως φορέας πιστοποίησης ανθρώπινου δυναμικού, με θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε 4 χώρες, Ελλάδα, Κίνα, Τουρκία, Πορτογαλία και σύντομα με νέες θυγατρικές σε Βραζιλία, Αλβανία και ΠΓΔΜ. Απασχολεί συνολικά πάνω από 165 άτομα και προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με 1.650 εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.