Άρχισε η διάθεση των Πιστοποιήσεων City & Guilds για την Κομμωτική και την Αισθητική στην Ελληνική αγορά

Με τη συνεργασία της σχολής Κομμωτικής Νίκος Αμάραντος, η οποία έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εκπαίδευσης κομμωτικής, ο Όμιλος PEOPLECERT ξεκινάει τη διάθεση των προγραμμάτων City & Guilds IVQ (International Vocational Qualifications) in Hairdressing στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα International Vocational Qualifications (IVQs) του οργανισμού City & Guilds είναι πιστοποιητικά προσόντων μετα-δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη διεθνή αγορά εργασίας, σε συνεργασία με εργοδότες και κλαδικούς ερευνητές και πιστοποιούν γνώσεις & δεξιότητες που ελέγχονται σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο. Τα IVQs εξασφαλίζουν εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα επαγγελματικών κλάδων όπως κομμωτική, αισθητική, τουρισμός, τηλεπικοινωνίες, λιανικές πωλήσεις κ.α. και εφοδιάζουν τον κάτοχό τους με τις απαραίτητες ικανότητες για αποτελεσματικότητα στον τομέα της επιλογής του και άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας.

Σχεδιασμένα με βάση διεθνή και Βρετανικά εργασιακά πρότυπα, είναι ευέλικτα ώστε να ανταποκρίνονται στους διαφορετικούς ρόλους του κάθε κλάδου, είναι διαθέσιμα σε τρία (3) επίπεδα: Certificate, Diploma και Advanced Diploma, ενώ συνοδεύονται από Συμπλήρωμα του πιστοποιητικού Europass, για την καλύτερη κατανόηση τους από τους ακαδημαϊκούς φορείς και τους εργοδότες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτός από το IVQ in Hairdressing ο Όμιλος PeopleCert θα διαθέσει στο επόμενο διάστημα το IVQ in Beauty Therapy, ενώ έχει ήδη τοποθετήσει στην αγορά με πολύ μεγάλη επιτυχία τα 3 πρώτα προγράμματα πιστοποίησης από τη σειρά City &Guilds Business: Office Procedures, Business Studies, Customer Service.