Στα 7.000.000 έφθασαν οι υποψήφιοι ECDL παγκοσμίως

Το Ίδρυμα ECDL ανακοίνωσε την έκδοση της κάρτας δεξιοτήτων με τον αριθμό 7.000.000, αριθμός που σημαίνει ότι 7.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ενταχθεί στη διαδικασία πιστοποίησης των γνώσεών τους στους υπολογιστές.

Η έκδοση της κάρτας δεξιοτήτων με αριθμό 7.000.000 τοποθετεί το ECDL στη θέση του παγκόσμιου ηγέτη στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων για χρήστες υπολογιστών. Οι πιστοποιήσεις ECDL είναι διαθέσιμες σε 17.000 εξεταστικά κέντρα, σε 146 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 38 γλώσσες. Το πρόγραμμα ECDL είναι αναγνωρισμένο ως το παγκόσμιο πρότυπο δεξιοτήτων στους υπολογιστές και έχει υιοθετηθεί από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

Σε δήλωση του, στο πλαίσιο της έκδοσης της κάρτας δεξιοτήτων με αριθμό 7.000.000, ο Damien O’Sullivan, CEO του Ιδρύματος ECDL, είπε: «Τα τελευταία 10 χρόνια το Ίδρυμα ECDL εργάζεται συστηματικά για να αναπτύξει το επίπεδο των δεξιοτήτων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην κοινωνία, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των χρηστών για τη χρήση υπολογιστών και να δημιουργήσει πρόσβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας για όλους τους πολίτες. Οι 7.000.000 υποψήφιοι αποτελούν μία αξιοσημείωτη επιτυχία που αποδεικνύει πως έχουμε θέσει ένα διεθνές μέτρο σύγκρισης για τους χρήστες στον τομέα της πιστοποίησης δεξιοτήτων υπολογιστών. Ωστόσο, το επίτευγμα αυτό αποτελεί επίσης ένδειξη πως το κοινό έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια συνείδηση της σημασίας που έχει η πιστοποίηση υπολογιστών

Στην Ελλάδα, η ECDL Ελλάς προσεγγίζει ήδη τις 350.000 κάρτες δεξιοτήτων και με ποσοστό 5% επί του συνόλου των καρτών δεξιοτήτων παγκοσμίως καταλαμβάνει την 3η θέση ανάμεσα στις 146 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα με περίπου 1.200 Εξεταστικά Κέντρα, ποσοστό 7% του παγκόσμιου δικτύου, απολαμβάνει μία από τις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο όσον αφορά στο εύρος του δικτύου συνεργατών. Όλες αυτές οι επιτυχίες οδήγησαν πριν από μερικούς μήνες στην επίσημη ανάθεση από το Ίδρυμα ECDL της διαχείρισης του προγράμματος ECDL στην Κίνα, όπου η ECDL Ελλάς μεταφέρει Ελληνική τεχνογνωσία και συνεχίζει να επεκτείνεται παρέχοντας υπηρεσίες πιστοποίησης στην κινέζικη αγορά.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης ECDL αναπτύσσεται με επιτυχία σε όλες τις ηπείρους, παρέχοντας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό σε διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα. Το Ίδρυμα ECDL έχει αδειούχους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και προώθηση των προγραμμάτων πιστοποίησης του Ιδρύματος ECDL και πλήρως αφοσιωμένοι στην άνοδο του επιπέδου του ψηφιακού αλφαβητισμού στις κοινωνίες τους.