Υπογραφή συμφωνίας ΙCDL China και της Εθνικής Αρχής Διενέργειας Εκπαιδευτικών Εξετάσεων της Κίνας

300.000 εξεταστικές αίθουσες στην Κίνα είναι έτοιμες για τη διενέργεια εξετάσεων  ECDL

Μια σημαντική συμφωνία υπογράφηκε πρόσφατα στην Κίνα μεταξύ της ICDL China – θυγατρικής του Ομίλου PEOPLECERT (πρώην ECDL Ελλάς) – και της Εθνικής Αρχής Διενέργειας Εκπαιδευτικών Εξετάσεων της Κίνας (National Education Examinations Authority), σηματοδοτώντας την ενσωμάτωση του Προγράμματος ECDL στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της Κίνας, επικυρώνοντας την εγκυρότητα και αναγνώρισή του ως βασικό πρότυπο αξιολόγησης δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ. Η συμφωνία αυτή ανοίγει «παράθυρο» για την Κοινωνία της Γνώσης για εκατομμύρια Κινέζους με διαβατήριο, το μοναδικό πρόγραμμα πιστοποίησης με πραγματικά παγκόσμια εμβέλεια και αποδοχή.

Η Εθνική Αρχή Διενέργειας Εκπαιδευτικών Εξετάσεων της Κίνας υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, και αποτελεί την αρμόδια αρχή για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του Δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος στην Κίνα. Συγκεκριμένα, διοργανώνει  τις εξετάσεις εισαγωγής σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως επίσης εξετάσεις αξιολόγησης δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ, αγγλικής γλώσσας, εξειδικευμένων επαγγελματικών προσόντων. Σε περίοδο εξετάσεων εθνικής εμβέλειας, χρησιμοποιούνται 300.000 εξεταστικές αίθουσες και 600.000 επιτηρητές, που παρακολουθούνται ζωντανά μέσω συστήματος κλειστής τηλεόρασης παρακολούθησης και άλλα οπτικοακουστικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας έτσι το αδιάβλητο των εξετάσεων και την πιστή τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας. 

«Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της θυγατρικής μας ICDL China και της Εθνικής Αρχής Διενέργειας Εκπαιδευτικών Εξετάσεων της Κίνας σηματοδοτεί μια νέα εποχή όχι μόνο για τον όμιλό μας, αλλά και για το Ίδρυμα ECDL σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η αναγνώριση του ECDL αποκτά μια παγκόσμια εμβέλεια συμβάλλοντας σημαντικά στην εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού», δήλωσε ο κ. Βύρων Νικολαΐδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ECDL Ελλάς.

Οι πρώτες εξετάσεις ECDL στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Εθνική Αρχή Διενέργειας Εκπαιδευτικών Εξετάσεων της Κίνας, αναμένονται να διεξαχθούν την Άνοιξη του 2010.

Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος PEOPLECERT ανακοίνωσε πως εγκαινιάστηκε η έναρξη δραστηριότητας της ECDL Albania, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου στην Αλβανία.