2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής στα Χανιά από τη MEMO Εκπαιδευτική

Χανιά, 30 Ιουνίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής. Στο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η MEMO Εκπαιδευτική, σε συνεργασία με τον φορέα Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού ECDL Ελλάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων, συμμετείχαν 120 παιδιά από τα Χανιά, ηλικίας από 10 – 15 ετών. Οι μαθητές δοκίμασαν τις γνώσεις τους στους Η/Υ, ενώ κοινή διαπίστωση των υπευθύνων της διοργάνωσης είναι ότι οι νεότερες γενιές είναι πολύ πιο εξοικειωμένες με τον κόσμο της Πληροφορικής.

Πρώτος και δεύτερος νικητής του Διαγωνισμού αναδείχτηκαν ο Εμμανουήλ Αντωνακάκης και η Χρυσοβαλάντη Ξανθίδου, οι οποίοι έλαβαν ως έπαθλο από ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τρίτος και τέταρτος νικητής ήταν ο Θωμάς Κυριακάκης και ο Βαγγέλης Νικολιδάκης αντίστοιχα.

Ο Μιχάλης Κουνελάκης, Υπεύθυνος Σπουδών στη MEMO Εκπαιδευτική, επεσήμανε ότι «Τα παιδιά εξετάστηκαν σε βασικές έννοιες χειρισμού υπολογιστή, που βασίζονται στην ύλη των σχολείων τους. Τα παιδιά σήμερα είναι πιο εξοικειωμένα με τους υπολογιστές και έχουν καταλάβει ότι η γνώση υπολογιστών τους βοηθάει στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ο Διαγωνισμός έχει καθιερωθεί πλέον στα τοπικά δρώμενα του νομού μας, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει μία συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή σε αυτόν. Θέλουμε να παραμείνει μία γιορτή της Πληροφορικής, αφού ο σκοπός είναι η συμμετοχή στο Διαγωνισμό και όχι η βράβευση

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Θωμάκος, εκπρόσωπος της ECDL Ελλάς στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι «Ο φετινός Διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ECDL Ελλάς, αποτελεί πανελλήνια πρωτιά, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μετά την πόλη Νταγιάν της Κίνας, όπου όμως οι συνθήκες διεξαγωγής ήταν σαφώς διαφορετικές. Φιλοδοξία του Διαγωνισμού είναι να μπουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά στη φιλοσοφία του Διαγωνισμού, με στόχο να αξιολογηθούν και όχι να εξεταστούν. Γι’ αυτό ο Διαγωνισμός αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία ώστε κάποιος να δοκιμάσει τις δυνατότητες και τις ικανότητές του.»