3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής από τη ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική

Με απόλυτη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου,  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η παρουσίαση εργασιών και η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής. Στο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική με χρυσό χορηγό την ECDL  Ελλάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων, συμμετείχαν μαθητές από 8 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Χανίων.

Φέτος οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε ομάδες με σκοπό να αναδείξουν τ η δημιουργικότητα, την κριτική ικανότητα αλλά και τις δεξιότητες τους  στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, μέσα από τη δημιουργία μιας  Ηλεκτρονικής Σχολικής Εφημερίδας (www.sxolika-nea.gr).

Η συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων ήταν απόλυτα ικανοποιητική και οι μαθητές μαζί με του υπεύθυνους Δασκάλους μας εξέπληξαν για άλλη μία φορά δείχνοντας σε όλους εμάς τον ξεχωριστό και συνάμα αισιόδοξο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο μας αλλά και τους προβληματισμούς τους.

Οι 3 πρώτοι Νικητές του Διαγωνισμού ήταν:

  1. Το 3ο Δ.Σ. Κισάμου με τίτλο εφημερίδας «Τα μυστικά του θρανίου»
  2. Το Ιδιωτικό Δ.Σ. Ναυστάθμου Κρήτης με τίτλο εφημερίδας «Παρά έκτη»
  3. Το 9ο Δ.Σ. Χανιών με τίτλο εφημερίδας «Πρωϊνό κουδούνι»

Τα έπαθλα των Νικητών ήταν:

Ο 1ος Νικητής κέρδισε – ένα ψηφιακό Φωτοαντιγραφικό της Konika-Minolta Α4, Α3 – ένα NetBook – και ένα MP3 player κάθε μαθητής που συμμετείχε

Ο 2ος Νικητής κέρδισε – ένα Video Προβολέα και οθόνη προβολής – ένα NetBook – και ένα MP3 player κάθε μαθητής που συμμετείχε

Ο 3ος Νικητής κέρδισε – ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας -  ένα NetBook – και ένα MP3 player κάθε μαθητής που συμμετείχε.

Τέλος, κάθε μαθητής από κάθε Δ.Σ. που συμμετείχε στο διαγωνισμό κέρδισε ένα κουπόνι δωρεάν μαθημάτων εκμάθησης πληροφορικής (πρόγραμμα for Kids) από την ECDL.