Λυσίας 2008 - Η ECDL Ελλάς βραβεύει τους νικητές

Η ECDL Ελλάς βραβεύει τους νικητές του ΛΥΣΙΑ 2008

Αθήνα, 23 Ιουνίου - H ECDL Ελλάς συμμετείχε και φέτος στην Τελετή Βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ 2008», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιουνίου, στις 12:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος μαθητών με τους γονείς και τους καθηγητές τους. Οι νικητές που αναδείχτηκαν ήταν από όλες τις περιοχές της Ελλάδας όπως Σέρρες, Αθήνα, Ερατεινή Φωκίδας, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Κατερίνη, Αλμυρός, Άρτα, Χίος, Θήβα, Ρόδος, Λάρισα, Ημαθία, Γαλατάς, Πόρος, Σέρρες, Κόρινθος, Νεάπολη και Καβάλα και βραβεύτηκαν με πλούσια δώρα, όπως Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες κ.ά.

Κατά την έναρξη της εκδήλωση, ο "πατέρας" του ΛΥΣΙΑ, Κωνσταντίνος Δούκας μίλησε για την πορεία του διαδικτυακού διαγωνισμού, που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και ο οποίος πραγματοποιήθηκε για 12η χρονιά, με τη συμμετοχή πάνω από 40.000 μαθητών από όλη τη χώρα. Αναφέρθηκε στο «Σχολείο του Μέλλοντος» όπου οι νέες τεχνολογίες γίνονται πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μαθητών και καθηγητών και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του θεσμού για την συμβολή τους στην προσέγγιση της γνώσης μέσα από το παιχνίδι και την ελεύθερη διερεύνηση. Τέλος επεσήμανε ότι και φέτος όλοι μαζί "Παίξαμε και Βοηθήσαμε" το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο η "Ελπίδα", αφού για κάθε συμμετοχή καταβάλλεται ανάλογο χρηματικό ποσό στο σύλλογο.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Διονάς, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου Εταιρειών ECDL Ελλάς, μίλησε για τη σημασία της γνώσης και την αξία της πιστοποιημένης γνώσης ως εφόδιο ζωής. Αναφέρθηκε στα οφέλη του Διαδικτύου επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που επιφυλάσσει για όποιον – παιδί ή γονέα - δεν έχει την απαραίτητη γνώση για να το αξιοποιήσει σωστά. Τέλος, με το σύνθημα «Η γνώση είναι δύναμη» παρότρυνε τους παρευρισκομένους να ακολουθήσουν τις εξελίξεις που διαγράφουν οι νέες τεχνολογίες, στην καθημερινότητα, στο life style, στην επικοινωνία, στην επαγγελματική ζωή, μέσα σε ένα πλαίσιο δια βίου μάθησης και συνεχούς ενημέρωσης.

Συνεπής στη δέσμευση της να υποστηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλουν στην εξοικείωση παιδιών και εφήβων με τις νέες τεχνολογίες, η ECDL Ελλάς ήταν για 4η χρονιά Μέγας Χορηγός του ΛΥΣΙΑ και για 2η χρονιά Συνδιοργανωτής του ΛΥΣΙΑΣ Quiz, του συναρπαστικού εβδομαδιαίου διαγωνισμού γνώσεων ο οποίος διεξάγεται 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο! Ένθερμοι υποστηρικτές για 4η χρονιά ήταν και το δίκτυο συνεργατών ECDL που συμμετείχαν ως Εξεταστικά Κέντρα Λυσία, παρέχοντας την τεχνογνωσία και εμπειρία τους για την πραγματοποίηση της τελικής φάσης του διαγωνισμού, από την οποία αναδείχτηκαν οι τελικοί νικητές.