Εκδήλωση ΕΚ Expert Computer Training - Θεσσαλονίκη

Το Εξεταστικό Κέντρο "Expert Computer Training", στη Θεσσαλονίκη, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Πιστοποιήσεις χειρισμού Η/Υ και Αναγνώριση από την Ελληνική Πολιτεία».

Στην εκδήλωση που έγινε, την Κυριακή 1η Απριλίου 2007, στο θεατράκι της οδού Χηλής, στην Καλαμαριά, συμμετείχαν επιχειρηματίες της περιοχής, μαθητές της Expert Computer Training και κάτοχοι των πιστοποιητικών ECDL ,ενώ τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί παράγοντες όπως ο κ. Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρυ Κλυν), δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Αντιπροέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ., κυρίου Κωνσταντίνου Μαργαρίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Πολιτείας στο χώρο της Κατάρτισης και της Πιστοποίησης των δεξιοτήτων ενώ ανέδειξε το ρόλο της σύγχρονης τεχνολογίας στην εξέλιξη των ατόμων, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Η κυρία Κατερίνα Τζιαναμπέτη, Γενική Διευθύντρια της Expert Computer Training, ως συνεργάτης της ECDL και στελέχη της ECDL Ελλάς αναφέρθηκαν στα οφέλη της πιστοποίησης των δεξιοτήτων στη χρήση Η/Υ και στην ανάγκη της δια βίου μάθησης. Tέλος, η κυρία Μπακάλη, ψυχολόγος στο Κ.Δ.Α.Υ., ανέπτυξε το θέμα του stress στη εξεταστική διαδικασία και παρουσίασε μεθόδους αντιμετώπισης.

Στις ομιλίες τους, η Βασιλεία Μπουρλόγλου, Area Manager και ο Βασίλης Διονάς, Διευθυντής Επικοινωνίας και Marketing της ECDL Ελλάς, παρουσίασαν τα προγράμματα πιστοποίησης της ECDL και τα οφέλη που προσδίδουν στον κάτοχό τους, από το γεγονός ότι η ECDL Ελλάς είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο χώρο της Πληροφορικής, διαπιστευμένος από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά: «H διαπίστευση από το Ε.ΣΥ.Δ. προσδίδει ένα πρόσθετο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα Πιστοποιητικά ECDL: Ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται από το διαπιστευμένο σύστημα, τα πιστοποιητικά ECDL είναι αναγνωρίσιμα και σεβαστά από όλη την επιχειρηματική κοινότητα ενώ αποδεικνύεται ότι οι δεξιότητες του κατόχου είναι επικαιροποιημένες