Εντυπωσιακή Παρουσία της ECDL Ελλάς στην 42η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1η Ιουνίου 2008 η 42η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.). Στην έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαΐου παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Λέγκα, έλαβαν μέρος 190 εκθέτες από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι ενδιαφερόμενοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που τίμησαν την έκθεση με την παρουσία τους ανήλθαν σε περίπου 60.000 ενώ, κατά κοινή ομολογία διοργανωτών, εκθετών και κοινού, η έκθεση παρουσίασε την καλύτερη εικόνα των τελευταίων ετών και κράτησε το ενδιαφέρον στα ύψη.

Ειδικότερα, η παρουσία της ECDL Ελλάς στην 42η Π.Ε.Λ. ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με τη συμμετοχή 6 Πιστοποιημένων Εξεταστικών Κέντρων ECDL:

  • Expert In Λαμίας (πρώην Computer Kids)
  • Eduplus Computer Training
  • Future
  • Πρότυπο Κέντρο Πληροφορικής
  • Expert In Καμένων Βούρλων
  • Xtreme Computers

Τα Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα ECDL είχαν την ευκαιρία μέσα από την 42η Π.Ε.Λ. να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να προβάλουν τις δραστηριότητες και τη συνεργασία τους με την ECDL Ελλάς.

Συγκεκριμένα, το Εξεταστικό Κέντρο ECDL “Πρότυπο Κέντρο Πληροφορικής”, αξιολογώντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα που αποκόμισε από την περυσινή συμμετοχή του στην Π.Ε.Λ., τόνισε τη σημασία του παιδικού προγράμματος της ECDL Ελλάς –για το οποίο υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον- και διοργάνωσε μεγάλη κλήρωση, σε συνεργασία με την ECDL Ελλάς, έχοντας συλλέξει πάνω από 1200 αιτήσεις συμμετοχών. Επίσης, το Εξεταστικό Κέντρο ECDL “Eduplus Computer Training” επέστρεψε δυναμικά στην 42η Π.Ε.Λ και μέσα από τη φετινή διοργάνωση κατάφερε να προβάλει έντονα τις δραστηριότητές του και να συγκεντρώσει 150 αιτήσεις ενδιαφέροντος και 1100 αιτήσεις συμμετοχής για την κλήρωση που συνδιοργάνωσε με την ECDL Ελλάς. Τέλος, το Εξεταστικό Κέντρο ECDL “Future”, στην πρώτη συμμετοχή του στην Π.Ε.Λ., κατάφερε να εστιάσει με ιδιαίτερη επιτυχία το ενδιαφέρον του κοινού στα Προγράμματα Πιστοποίησης ECDL και ιδιαίτερα στο παιδικό πρόγραμμα For Kids, μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου “Kid’s Corner”στον χώρο του Εξεταστικού Κέντρου. Το “Future” συγκέντρωσε πάνω από 900 συμμετοχές για την κλήρωση που συνδιοργάνωσε με την ECDL Ελλάς.

Ο συνδυασμός από πρωτότυπες ιδέες, περιεκτικά πακέτα υλικού και διαρκείς παροχές εκ μέρους της ECDL Ελλάς και των Πιστοποιημένων Εξεταστικών Κέντρων ECDL κέρδισε το ενδιαφέρων των επισκεπτών. Τα επιμέρους στοιχεία όπως τα Kid’s Corners, τα αναμμένα φανάρια σε όλο το μήκος των διαδρόμων, ο «πακτωλός» εντύπων, τα banners και τα δείγματα από τα Πιστοποιητικά Προγραμμάτων της ICDL Κίνας, όσο σημαντικά κι αν είναι χωριστά, συνδυάστηκαν για να επιβεβαιώσουν την πολύ έντονη παρουσία της ECDL στην Έκθεση, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους συνεργάτες, οι οποίοι πέραν των απτών αποτελεσμάτων που αποκόμισαν, ένιωσαν και έμπρακτα τη στήριξη και τη δύναμη του φορέα που επέλεξαν να στηρίζουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια των ίδιων των συνεργατών που έλαβαν μέρος στην έκθεση: Ο Δημήτρης Αποστόλου (Πρότυπο Κέντρο Πληροφορικής) δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την συμμετοχή του και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην έκθεση και την επόμενη χρονιά. Ο Θανάσης Ντίνος (Eduplus Computer Training) δήλωσε ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα της έκθεσης ενώ η Αποστολία Παπαναστασίου (υπεύθυνη Εξεταστικού Κέντρου “Future”) δήλωσε ότι επιτεύχθηκαν απόλυτα οι στόχοι της συμμετοχής τους.

Τέλος, για την επόμενη χρονιά, ο διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO Θ. Καρτσιώνης ανακοίνωσε ότι τέσσερις νέες κλαδικές εκθέσεις με διεθνή χαρακτήρα θα διοργανωθούν σε συνεργασία με την Π.Ε.Λ. το 2009. Σε αυτό το πλαίσιο, η 43η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας αναμένεται να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα και να προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων και επισκεπτών.