Εκδήλωση απονομής Υποτροφιών Προγράμματος Εκμάθησης Πληροφορικής Computer Mind 2008

Τα Κέντρα Πληροφορικής Computer Mind στην Καστοριά, γνωρίζοντας καλά την αξία και τις δυνατότητες του ελληνικού πνεύματος και θέλοντας να συμβάλουν στη διάδοση της τεχνολογίας και του υγιούς ανταγωνισμού, θέσπισαν φέτος για πρώτη φορά την απονομή ετήσιων υποτροφιών σε διακρινόμενους μαθητές για την επιβράβευση της πνευματικής τους επίδοσης.

Οι Υποτροφίες σπουδών πληροφορικής απευθύνονται συνολικά σε 354 Μαθητές από 24 Σχολεία του Νομού και αφορούν σε δύο (2) επίπεδα προγραμμάτων σπουδών:

  1. Το επίπεδο της προετοιμασίας για το ECDL Core και
  2. Το επίπεδο ECDL Core

Βασικά κριτήρια για την απονομή των υποτροφιών είναι η ετήσια βαθμολογική επίδοση των υποψηφίων και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του σχολείου.

Η πρώτη εκδήλωση απονομής των Υποτροφιών πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2008 στο Επιμελητήριο Καστοριάς, παρουσία των εμπλεκομένων φορέων γονέων και των μαθητών που ξεχώρισαν μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 250 μαθητές και γονείς από το Γυμνάσιο και 130 μαθητές και γονείς από τους συμμετέχοντες του Λυκείου.

Οι εντυπώσεις που άφησε η εκδήλωση σε όλους τους εμπλεκομένους ήταν άριστες και αποφασίστηκε η τακτική διοργάνωση του θεσμού των υποτροφιών ετησίως, μετά την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Για την υλοποίηση της απόφασης αυτής, η Διεύθυνση και οι καθηγητές των Κέντρων Πληροφορικής Computer Mind διοργάνωσαν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα-θεσμό με την ονομασία “Ετήσιες Υποτροφίες Προγράμματος Εκμάθησης Πληροφορικής”. Με το πρόγραμμα αυτό, τα κέντρα πληροφορικής Computer Mind βραβεύουν ηθικά αλλά και βοηθούν υλικά εκείνους τους μαθητές που διακρίθηκαν για την εξαιρετική επίδοση και το ήθος τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.