Testimonials & Case Studies Ιδιωτών

Οι ικανότητες στον υπολογιστή βοηθούν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να καταλάβουν και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία ώστε να βελτιώσουν τη προσωπική και την επαγγελματική ζωή τους. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί στα πιστοποιητικά προγράμματα ECDL σε 148 χώρες ανά τον κόσμο. 


Παρακάτω προσφέρονται κάποια σχόλια* σύμφωνα με την εμπειρία τους

"Παράγω καλύτερα την δουλειά μου. Ο Προϊστάμενός μου έτσι και μου ζητήσει κάτι το κάνω γρήγορα και καλά. Μου δίνει αυτοπεποίθηση. Ακόμη και την επόμενη μέρα που θα προσληφθώ σε μια δουλειά, θα νιώθω καταρχάς εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, θα νιώθω σίγουρη σε αυτό που μου ζητάνε. Η πιστοποίηση των γνώσεων είναι αυτό που μας διαφοροποιεί στην αγορά εργασίας."
Αλεξάνδρα Παντελοπούλου, Βοηθός Λογιστή, Bold Ogilvy

 "Εξαιρετική σειρά μαθημάτων, καλύπτουν πολύ σχετικά θέματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο γραφείο." 
Olivia Kenneally, Pepsi Co. Ireland, July 2008 
 
"Το ECDL έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις συνεντεύξεις μου και με βοήθησε να προσληφθώ. Όταν απολύθηκα για οικονομικούς λόγους, πήρα μέρος στο εκπαιδευτικό project ANPE ώστε να επισημοποιήσω τις γνώσεις μου. Αυτό το project περιλάμβανε το ECDL πιστοποιητικό. Μετά από αυτή την εκπαίδευση χρειαζόμουν προϋπηρεσία σε μία εταιρεία. Είχα στο μυαλό μου την Syndicat Intercommunal (Inter-commune Chamber of Commerce). Το ECDL έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στις συνεντεύξεις μου και με βοήθησε να προσληφθώ. Όταν ολοκλήρωσα την προϋπηρεσία, μου προσφέρθηκε μία θέση I.T. manager στο περιθώριο του “Cap Découverteproject. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια του ECDL εξαρχής."  
Thierry Bouzat, ECDL candidate, France
 

ECDL played a decisive role in my interviews and enabled me to be recruited

 Η Ms. Lana Muasher είναι η πρώτη τυφλή ICDL υποψήφια στην Ιορδανία, στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Dr. Amr Azzouzs Award για το άρθρο πώς το ICDL της άλλαξε τη ζωή.
Επιλέξτε εδώ για να διαβάσετε το ποίημα "A Step Worth Takingτης Lana Muasher, Jordan
 
 "Ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου να πιστοποιηθώ στο ECDL!"Πριν πάρω το πρώτο τεστ παρατήρησα ότι οι γνώσεις στους υπολογιστές θα ήταν χρήσιμες πάντα: στο σπίτι, στο σχολείο/πανεπιστήμιο και στην δουλειά. Όταν είχα τελειώσει το ECDL ρώτησα τον εκπαιδευτή μου για το ECDL Advanced.  Προμηθεύτηκα ένα αυτοδίδακτο CD και μετά από κάποια εκπαιδευτικά μαθήματα  κατάφερα και τις τέσσερις ενότητες του ECDL Advanced tests. Νομίζω ότι, διαβάζοντας για τα  διπλώματα  ECDL, διαχωρίζονται οι υπομονετικοί από τους επίμονους και την ίδια ώρα δίνεται μία βάση για μελλοντικές καριέρες.  Έκανα αίτηση για πρακτική σε μια IT εταιρεία, κατά τη διάρκεια της διακοπής του κολλεγίου  το καλοκαίρι, που είχα την ευκαιρία να ξαναπάω. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας εντυπωσιάστηκαν με τις ικανότητές μου στο MS Access and Excel και προσλήφθηκα άμεσα. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου μπορούσα να χρησιμοποιήσω όλη τη γνώση από την εκπαίδευση μου στο ECDL. Ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου να πιστοποιηθώ στο ECDL!" 
Stefan Bogdanovic, Austria, ολοκλήρωσε το ECDL και ECDL Advanced με βοήθεια από το Viennas Kinder-Krebs-Hilfe (kids cancer aid)
 

"It had certainly been one of the best decisions of my life to get the ECDL certificates!"

"Αισθάνομαι πιο άνετα προσπαθώντας να βρω διαφορετικές λειτουργίες στον υπολογιστή και η ανεβασμένη αυτοπεποίθηση μου επιτρέπει να δείξω καλύτερους τρόπους διεκπεραιώσεις των ζητημάτων στους συναδέλφους μου." 
ICDL υποψήφιος, Nigerian Federal Civil Service  
Επιλέξτε εδώ για να διαβάσετε το case study
 
"Σαν αποτέλεσμα του ECDL διπλώματος, έχω εισέλθει στον κόσμο της εργασίας και σε αυτόν του IT σε μια μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική". 
Elisabetta Macchi, Italy
"Μου πήρε χρόνο και κόπο να μάθω τις δεξιότητες του ICDL, αλλά η ιδέα του να γίνω ψηφιακά καταρτισμένος και να είμαι συνεχώς σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο με έκανε επίμονο."  
Suad, δάσκαλος στην Ιορδανία 

It took me time and effort to learn the ICDL skills,but the idea of becoming digitally literate and being connected to the world

"Πριν τα μαθήματα σπαταλούσα πολύ χρόνο σε οικονομικά θέματα τραπεζών (να κάνω πληρωμές σε προμηθευτές, συμπλήρωνα τις φόρμες με το χέρι και έχανα πολύ χρόνο ρωτώντας κτλ). Επίσης συμπλήρωνα διάφορες προκηρύξεις με το χέρι και αναπόφευκτα έκανα πολλά λάθη, έτσι έπρεπε να πάω στην εφορία πολλές φορές. Επικοινωνούσα με τους πελάτες και τους προμηθευτές στο τηλέφωνο ή έπρεπε να ταξιδέψω σε άλλες πόλεις για τις συναντήσεις. Όταν έμαθα για το πρόγραμμα e-Citizen για τους αγρότες, που γινόταν στη βιβλιοθήκη Piliuona, χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση και χωρίς συνδρομή από τους συμμετέχοντες, η γυναίκα μου και εγώ γραφτήκαμε. Τώρα μπορώ να βρω πληροφορίες για τις τιμές γάλατος των βοοειδών μου και να προσαρμοστώ άμεσα. Σαν αγρότης, είμαι χαρούμενος καθώς το Internet με βοήθησε να βελτιώσω την απόδοση της κύριας απασχόλησής μου."  
Stanislovas Steponavicius,
αγρότης στη Λιθουανία

"Before the course I used to waste a lot of time dealing with financial matters in banks

(*) Πηγή: Ίδρυμα ΕCDL